Home Wat is Camaleon? Wie zijn wij? Werkwijze Tarieven Contact Mental coaching Groepstrainingen camaleon


Wie zijn wij?

Marjolein Van Bogaert

In 2009 studeerde ik af als Master in de Klinische Psychologie, optie kinderen en jongeren (UGent). Sinds 2012 ben ik gevestigd als zelfstandig klinisch psycholoog/psychotherapeut te Kalken. In 2014 behaalde ik het diploma "Integratief verliescounselor" via VZW De Bleekweide. In juni 2016 behaalde ik het diploma tot integratief psychotherapeut aan de Academie voor Integratieve en Humanistisch Psychologie en Psychotherapie.

Doorheen het klinische werken heb ik me steeds gespecialiseerd in het werken met kinderen en jongeren met allerhande problematieken (o.a. gedragsmoeilijkheden, ontwikkelingsproblemen alsook hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit). Echter vaak komen ook ouders bij me terecht omwille van een echtscheiding of omwille van een bezorgdheid omtrent hun kind/jongere.

Sinds 2018 ben ik ook gevestigd als sportpsycholoog en bied ik mentale ondersteuning aan (jonge) sporters.

Lid van Belgische Federatie van Psychologen (BFP), psychologencommissie (erkenningsnummer 862111195), erkend lid van de Belgisch Nederlandse Verenging voor Integratieve Psychotherapie (BNVIP) en ingeschreven als zelfstandig psycholoog in bijberoep (ondernemingsnummer 0845.388.553)

Eline Verstraeten

Wat heb ik over mezelf te vertellen? Mijn belangrijkste rol is die van mama. Mijn 2 prachtige kinderen zijn het middelpunt van mijn bestaan.

Daarnaast ben ik iemand die positief in het leven staat, graag danst en zingt, kansen ziet in alles wat op mijn pad komt. Ik geloof dat ieder persoon kan groeien als zij durven te voelen wat er werkelijk binnenin zit.

Ik studeerde af als klinisch psycholoog, optie levenslooppsychologie (Vrije Universiteit Brussel). Momenteel volg ik een postgraduaat tot rouw- en verliescounselor in VZW de Bleekweide. Sinds 2012 ben ik werkzaam een centrum voor leerlingbegeleiding als psychopedagogisch consulent.

Ik richt me tot kinderen en jongeren die te kampen hebben met hevige emoties en zo vastlopen in negatieve denkpatronen. Ik ga op zoek wat er achter de eerste signalen zit. Via spel, creatieve technieken en indirecte gespreksmethoden maak ik kennis met hun belevingswereld en ware gevoel. We creëren samen een plekje waar ze mogen voelen en zijn, tot rust komen. Waar ze leren luisteren naar hun gevoel en dit in hun taal te uiten. Waar ze gewoon zichzelf mogen zijn, zonder beoordeling. Samen ga ik graag op weg, met kinderen, jongeren en hun ouders. Misschien tot snel!

Lid van Belgische Federatie van Psychologen (BFP), psychologencommissie (erkenningsnummer 892128047), beroepsvereniging voor Klinisch Psychologen (VVKP) en ingeschreven als zelfstandig psycholoog in bijberoep (ondernemingsnummer 0757.889.308)

Lieke Van de Sijpe

In juni 2010 studeerde ik af als Bachelor in de orthopedagogie (Hogeschool Gent). Binnen deze opleiding kwam ik reeds in aanraking met verschillende doelgroepen en thematieken. Ik liep gedurende twee jaar stage in een dagcentrum voor Bijzondere Jeugdzorg.

Bij het behalen van mijn diploma had ik het gevoel dat ik nog niet klaar was voor de arbeidsmarkt en mijn blik/kennis nog wou verruimen. Daarom besloot ik om Bachelor in het Sociaal werk - afstudeerrichting maatschappelijk werk (Hogeschool Gent) via een verkort traject nog bij te studeren. Ik studeerde in juli 2011 af als Maatschappelijk werker.

Sinds september 2011 ben ik aan de slag als maatschappelijk werker een centrum voor leerlingbegeleiding (CLB). Via deze job ben ik reeds met heel wat doelgroepen in aanraking gekomen/ ervaring kunnen opbouwen: van kleuters, kinderen uit het (buitengewoon) lager onderwijs tot jongeren uit het secundair onderwijs.

In september 2020 besloot ik om een groot avontuur voor mezelf aan te gaan door te starten met de opleiding tot "Integratief verliescounselor" via VZW De Bleekweide. Via deze opleiding ging er voor mij een heel nieuwe wereld open, ook gericht naar mijn eigen ontwikkeling. Via dit groot avontuur ben ik bij Camaleon terechtgekomen.

Wij zijn een jong en dynamisch team met een hart voor kinderen en jongeren die vastlopen in hun ontwikkeling. Aarzel niet om contact op te nemen. Wij staan voor jou, je kind/jongere en je gezin klaar!