Home Wat is Camaleon? Wie zijn wij? Werkwijze Tarieven Contact Mental coaching Groepstrainingen camaleon


Werkwijze

Iedereen kan bij Camaleon terecht! Je kan op eigen initiatief contact opnemen, maar ook via doorverwijzing (school, CLB, huisarts, geneesheer-specialist, logopedist, enz.).

Je kan zowel telefonisch contact opnemen (0477 74 61 64) of per email (info@camaleonpsycho.be). Indien je terecht komt op de voicemail, laat dan duidelijk jouw naam en telefoonnummer achter en ik bel je zo snel mogelijk terug. Indien je liever per email contact opneemt, kan dit ook. Hierbij laat je opnieuw jouw naam en telefoonnummer achter en ik contacteer je binnen de 2 dagen na ontvangst van het bericht.

Hierna maken we een afspraak voor een intakegesprek in de praktijk of bij jou/jullie thuis. Tijdens dit verkennend gesprek, wordt er allereerst geluisterd naar de moeilijkheden, je bezorgdheden en verwachtingen. Tijdens dit eerste gesprek tracht ik zicht te krijgen op wat het probleem precies inhoudt en bespreken we hoe we hier het best aan kunnen werken. We bekijken samen wat voor jou de meest aangewezen hulp is.

Alles gebeurt in een open en vooral rustige sfeer, waarbij ik kwaliteit verkies boven kwantiteit. Het zonder (voor)oordeel kunnen spreken op een plek waar het aangenaam vertoeven is, is essentieel in het herstelproces.

Indien er gekozen wordt voor een therapeutisch traject met het kind/de jongere, tracht ik het kind over het algemeen een 5-tal keer individueel te zien waarna opnieuw een gesprek gepland wordt met de ouders/aanmelder. Dit traject kan zich verschillende malen herhalen.

Voor informatie omtrent mental coaching verwijzen we graag naar de link op deze website.